PRESS

Pressrelease: Elitseriefinalen i konståkning, Frölundaborg isstadion i Göteborg 12 april – 14 april 2019

Upplev Sveriges bästa konståkare! I september 2018 inleddes säsongens Elitserie och den 12–14 april är det final i Frölundaborg isstadion i Göteborg där medaljörerna i Elitserien 2018/2019 koras. Under säsongen har Sveriges bästa konståkare tävlat mot varandra runt om i Sverige och åkarna med högst ranking har kvalificerat sig till Elitseriefinalen.

I år genomförs finalen för tionde gången, och för första gången avgörs den i Göteborg. Arrangörer är Lerums Konståkningsklubb i samarbete med Göteborgs Isdansklubb och Got Event.

På plats är bland annat Anita Östlund och Nikolaj Majorov. Inom juniorklasserna är Emelie Nordqvist och nordiska mästaren Oliver Praetorius, båda landslagsåkare hemmahörande i Lerums Konståkningsklubb, medaljkandidater.

I elitserien tävlar Sveriges nationella elitskikt i juniorer och seniorer. Till Elitseriefinalen kvalificerar sig också Sveriges bästa ungdomsåkare vilka satsar på en framtida elitutveckling.

Elitseriefinalen är den största tävlingen inom svensk konståkning vid sidan av Svenska Mästerskapen och avslutar den gångna säsongen.

Elitseriefinalen bjuder också på en stor isshow efter avslutade tävlingar där medaljörerna har chans att visa upp sig en gång till. Förutom medaljörerna kommer Alexander Majorov att göra uppvisningsåk.

Kontakt: Per Andersson, tävlingsledare, tel. 0708-210550, mail: hp.lerum@gmail.com

Ackreditering: Senast onsdag 10 april till Niklas Uddegren, tel. 0705-371606, mail: arrangemang@lerumskk.se  

Pressansvarig på plats: Cecilia Ihse (under pågående tävling), tel. 076-6229037, mail: cecilia.ihse@telia.com och Per Andersson (under pågående show),  mail: hp.lerum@gmail.com

Svenska konståkningsförbundet ranking 

Tävlande Elitseriefinalen 12 – 14 april